Kapcsolódó műsor:
Tv Paprika Magazin
Elkészítés
A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mandula liszttel elkevert búzalisztet, gyors mozdulatokkal morzsásra keverjük, végül a tojással összeállítjuk a tésztát. Nem kell sokáig kevertetni épp csak addig, míg a massza összeáll. Lefóliázzuk és hűtőben pihentetjük 30 percet.
Két sütőpapír között kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, utána ismét visszatesszük a hűtőbe, kb 10 percre. Miután megdermedt kb 3 cm széles csíkokat vágunk és a sütőformának megfelelő köröket szúrunk ki. Ezekkel kibéleljük a formánkat magasságát a forma pereméhez igazítjuk, egy éles késsel levágjuk a felesleget. Ezután ismét hűtőben pihentetjük. A sütőt 180 fokra melegítjük, majd 160 fokon aranybarnára sütjük, kb 10-12 perc
Közben elkészítjük a citrom krémet.
A zselatint beáztatjuk és félretesszük. Közben citromlét a cukorral felforraljuk, a forró szirupot óvatosan, folyamatos keveréssel ráöntjük a kikevert tojásra, majd összefőzzük. Ha besűrűsödött levesszük a tűzről, alaposan belekeverjük az áztatott zselatint végül a vajat is. Hűtjük.
A kosárkák alját megkenjük kb 10g pisztácia pasztával. A kihűlt citromkrémmel a peremig feltöltjük a kosárkákat, a felesleget lehúzzuk egy kiskés segítségével, szépen egyenesre igazítjuk.
Darált pisztáciával a kosárka peremét meghintjük, esetleg néhány egész szem pisztáciával is díszíthetjük.