Kemencés kacsa comb, málnaecetes lilakáposzta, karamellizált hagymás törtburgonya

Elkészítés

Kacsa comb:

• megtisztítjuk, ha kell tokozzuk. Húsát majoránnával és sóval fűszerezzük, bőrét csak sózzuk. Zárható sütőedénybe helyezzük, kacsa zsírral és sótlan alaplével leöntjük. 165 fokon 2,5-3 óráig sütjük lefedve. 230 fokon pirítjuk 15percig.

• Málna ecetes lilakáposzta:

• vöröshagymát félfőre vágjuk. Le reszeljük vagy késsel szeleteljük a lilakáposztát. Olajon barnacukrot karamellizálunk, majd ráöntjük a vöröshagymát. Össze forraljuk. Utána hozzá adjuk a szeletelt lilakáposztat. Dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult hozzá öntjük a málnaecetet.

Karamellizált hagymás törtburgonya

• burgonyát pucoljuk, kockázzuk, főzzük sós vízben.

• Félfőre vágott vöröshagymát karamellizaljuk kacsazsíron.

• Összetörjük a főtt burgonyával.

Tészta tüll

• tapadás mentes serpenyőben kisebb adagonként sütjük addig amíg minden nedvességet elforrja.

vissza a listára