Kapcsolódó műsor:

Havas Dóra: Álmaim Cukrászdája
2. évad 1. rész
Elkészítés
A palacsintatésztához felolvasztjuk a vajat, majd egy keverőtálba öntjük. A palacsintasütőt félretesszük.
A vajhoz adjuk a tojásokat, a cukrot, a sót és a lisztet és simára keverjük, majd a tejet is hozzákeverjük. Fejenként 3-4 palacsintát a szokásos módon kisütünk.
A szirpuhoz a narancsok héját lereszeljük, a gyümölcs levét kifacsarjuk. A narancshéjat a jól összedolgozzuk a kezünkkel, hogy a cukor magába szívja a narancs ízét. Egy nagy serpenyőben habzásig olvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a narancsos cukrot és világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyra vesszük a lángot és a serpenyőbe öntjük a narancslikőrt és a narancslevet, kb. 2 percig főzzük, néha megkeverjük. Amikor szirupos, hozzáadjuk a narancsszeleteket és óvatosan belehajtogatjuk a palacsintákat. Átforgatjuk, majd tányérokra rendezzük és azonnal tálaljuk.
Kanalazhatunk minden adagra egy-egy gombóc vaníliafagylaltot, vagy flambírozhatjuk is. Ehhez meglocsoljuk 1 evőkanál narancslikőrrel és azonnal meggyújtjuk.