Hozzávalók

3-4 fő
50 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg zsír
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
1tojás
½ kk sütőpor, 1 kk só
40 dkg darált dió
40 dkg cukor
 kb. 3 dl tej
 citromhéj, vaníliás cukor
 baracklekvár
 csokimázhoz:
10 dkg vaj
3 ek kakaópor
10 dkg porcukor
3 ek víz
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Zserbó

  • zserbo

A tésztához felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, tojást, ezután ledagasztjuk az élesztővel. Pihentetjük 2-3 órát, legjobb, ha egy egész éjszakát pihen hűtőben.
A tejben felolvasztjuk a cukrot, beletesszük a darált diót, ízesítjük vaníliás cukorral, citromhéjjal.
A tésztát 4 részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk. Baracklekvárral és a diókrémmel rétegezzük, majd tésztával zárjuk le. 175 fkon sütjük, tepsi mérettől függően 3o-5o percig.
Csokimázhoz a gőz felett összemelegítjük a hozzávalókat.

Szóljon hozzá