Hozzávalók

2 személyre
10 dkg mangalica kolbász
2 szelet száraz kenyér
10 dkg vaj
1 dl olívaolaj
1 szál zellerzöld
1 fej vöröshagyma
25 dkg rizottó rizs
0,5 dl vermut
0,5 dl fehérbor, száraz
0,5 kg zöldspárga
1 l alaplé
10 dkg parmezán
 
 bors
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Cukkini spagetti

    2 cukkínit felcsíkozunk, leforrázzuk, lecsöpögtetjük, lehűtjük. Összeforgatjuk néhány csepp olívaolajjal és fehérborecettel. 2 db, apró kockára vágott...

    tovább
  • Fügés pohárkrém

    6 fügét félbevágunk, meglocsoljuk portóival, és megszórjuk 2 evőkanál cukorral. 200 fokos sütőbe tesszük 6 percre. A krémhez összekeverünk 30 dkg görög...

    tovább
  • Hamis túróslepény

    25 dkg lisztből, 10 dkg cukorból, 10 dkg vajból, 2 tojás sárgájából, 1 csomag sütőporból, 1 dl tejfölből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd egy kivajazott,...

    tovább

Zöldspárgás rizottó, kolbászmorzsával

  • zoldspargas_rizotto_kolbaszmorzsaval

A kolbászmorzsához 10 dkg kolbászt lepirítunk, a visszamaradt zsírba 2 szelet száraz kenyeret teszünk, majd a kolbászhoz keverjük. 

10 dkg vaj és 1 dl olívaolaj keverékén apróra vágott zellert és hagymát párolunk. 

Mikor üveges, hozzáteszünk 25 dkg risotto rizst, üvegesre pároljuk. Felöntjük fél dl vermuttal, és ugyanennyi fehérborral. Beletesszük a spárgák középső részét, majd folyamatosan öntözzük zöldségalaplével. 15 perc elteltével hozzátesszük a spárgacsúcsokat is. Tálalás előtt 1 kanál vajat és 10 dkg reszelt parmezánt adok hozzá. Tálaláskor a kolbászmorzsával és spárgaszeletekkel díszítjük.

Szóljon hozzá