Hozzávalók

2 személyre
10 dkg mangalica kolbász
2 szelet száraz kenyér
10 dkg vaj
1 dl olívaolaj
1 szál zellerzöld
1 fej vöröshagyma
25 dkg rizottó rizs
0,5 dl vermut
0,5 dl fehérbor, száraz
0,5 kg zöldspárga
1 l alaplé
10 dkg parmezán
 
 bors
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Zöldspárgás rizottó, kolbászmorzsával

  • zoldspargas_rizotto_kolbaszmorzsaval

A kolbászmorzsához 10 dkg kolbászt lepirítunk, a visszamaradt zsírba 2 szelet száraz kenyeret teszünk, majd a kolbászhoz keverjük. 

10 dkg vaj és 1 dl olívaolaj keverékén apróra vágott zellert és hagymát párolunk. 

Mikor üveges, hozzáteszünk 25 dkg risotto rizst, üvegesre pároljuk. Felöntjük fél dl vermuttal, és ugyanennyi fehérborral. Beletesszük a spárgák középső részét, majd folyamatosan öntözzük zöldségalaplével. 15 perc elteltével hozzátesszük a spárgacsúcsokat is. Tálalás előtt 1 kanál vajat és 10 dkg reszelt parmezánt adok hozzá. Tálaláskor a kolbászmorzsával és spárgaszeletekkel díszítjük.

Szóljon hozzá