Hozzávalók

4 fő
1 db cukkíni,
2 db gomba,
1 db batáta,
2 szál újhagyma,
2 szál angol zeller,
10 db garnélarák
2 db tojás sárgája
0,4 l víz
25 dkg finomliszt
6 db jégkocka
1 l étolaj
1 dl dashi
0,5 dl mirin
1 dl light szójaszósz
5 dkg jégcsapretek
1kis friss gyömbér
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

Zöldség és ráktempura

  • zoldseg_es_raktempura_rd

2 dl jeges vizet összekeverünk 15 deka liszttel és két tojás sárgájával. A zöldségeket hasábokra vágjuk, a garnélarákot megtisztítjuk. Először lisztbe, majd a tésztába mártjuk, 180 fokos olajban néhány perc alatt ropogósra sütjük, papírtörlőn a felesleges olajat lecsöpögtetjük. Közben egy gyorsforralóban 1 dl dashit, 1 dl szójaszósszal és fél deci mirinnel, 5 dkg reszelt jégcsapretekkel és két deka reszelt gyömbérrel készre forraljuk. A bundázott zöldséget és a rákot a híg mártással tálaljuk.

Szóljon hozzá