Zöldmorzsában sült lazac, zellersalataval
Műsor: A boldogság receptjei
70 dkg lazacfilét sóznuk, borsozunk. 2 marék morzsa, 10 dkg reszelt parmezán, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csokor, aprított petrezselyem, 1 marék bazsalikom és 5 dkg vaj keverékét a halszeletekre rakjuk. Vékony sugárban csorgatva, inkább csöpögtetve olívaolajjal meglocsoljük őket. 170 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük. A zellersalátához 1 közepes méretű, vékony csíkokra vágott zellert és 2 szeletelt almát és 2 nagy marék vegyes salátalevelet összekeverünk, meglocsolunk egy citrom levével. 1 ek mustárból, 3 ek olívaolajból, 2 ek vízből és 1/2 ek barnacukorból öntetet készítünk. 2 marék diót forró serpenyőben megpirítunk. Amikor kicsit hűlt, akkor hozzáöntjük a salátához, összekeverjük, majd rácsorgatjuk az öntetet. Sózzuk és a lazaccal tálaljuk.