Hozzávalók

2 fő
1 szál petrezselyemgyökér
1 szál sárgarépa
1 szál angolzeller
 negyed zellergumó
fél dl olívaolaj
15 dkg hajdina
2 gerezd fokhagyma
félkaliforniai paprika
25 dkg hátszín
15 dkg zsenge zöldborsóhüvely
 só, bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

Zöldborsós hátszín hajdinával

  • zoldborsos_hatszin_hajdinaval_rd

A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát, az angolzellert és a zellergumót apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajon lepirítjuk. Ráöntjük a hajdinát, majd a zúzott fokhagymát és a kockákra vágott kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és mintegy 20 perc alatt puhára pároljuk (időnként pótolva az elforrt levet). A hátszínből vastag szeleteket vágunk. Sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon a kívánt állagúra sütjük. Egy másik serpenyőben megpirítjuk a zöldborsóhüvelyeket, enyhén sózzuk, borsozzuk őket. Tálalásnál a hajdinakására tesszük a hátszínt, majd ráhelyezzük a zöldborsót.

Szóljon hozzá