Hozzávalók

3-4 fő
13 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
13 dkg tönköly fehérliszt
23 dkg zabpehely
1,5teáskanál szódabikarbóna
1,5teáskanál sütőpor
1teáskanál só
10 dkg nádcukor
2,5 dl kókuszolaj
1,75 dl zabtej
1vaníliarúd
10 dkg dió
15 dkg csokoládé chips
 
 A vegán csokoládékrémhez:
2 dl kókusztej
1 evőkanál juharszirup
1teáskanál vanília esszencia
1 evőkanál kókuszolaj
15 dkg csokoládé
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Zizi vegán keksze

  • zizi_vegan_keksze

Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: 13 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet, 13 dkg tönköly fehérlisztet, 23 dkg zabpelyhet, 1,5 teáskanál szódabikarbónát, 1,5 teáskanál sütőport és 1 teáskanál sót. Elkeverünk 10 dkg nádcukrot 2,5 dl kókuszolajjal, öntsünk hozzá 1,75 dl zabtejet és adjuk hozzá 1 vaníliarúd kikapart magjait. A nedves hozzávalókat öntsük a szárazhoz, keverjünk bele 10 dkg durvára vágott diót és 15 dkg csokoládé chipset. Formázzunk golyókat belőle, tegyük a tepsire és lapítsuk el őket. 175 fokon süssük kb. 15 percig.

A vegán csokoládékrémhez egy lábasban összekeverünk 2 dl kókusztejet 1 evőkanál juharsziruppal, 1 teáskanál vanília esszenciával, 1 evőkanál kókuszolajjal, majd lassan kevergetve, alacsony hőfokon felmelegítjük. Vegyük le a gázról és adjunk a keverékhez 15 dkg csokoládét. Közben folyamatosan kevergessük a szószt, amíg teljesen sima lesz. A zabkekszhez tálaljuk! 


Szóljon hozzá