Hozzávalók

3-4 fő
 A tésztához:
10 dkg mandula
10 dkg kimagozott datolya
½teáskanál só
 
 A krémhez:
1+1/2 érett avocado
1vaníliarúd
10 dkg nádcukor
60 ml kókuszolaj
7 dkg cukrozatlan kakaópor
1avocado a díszítéshez
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Zizi avocados csokoládétortája

  • zizi_avocados_csokoladetortaja

A tésztához daráló gépbe teszünk 10 dkg mandulát, 10 dkg kimagozott datolyát és ½ teáskanál sót. Addig daráljuk, amíg össze nem áll tésztává. Egy 16 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal és az aljába nyomjuk a datolyás mandula keveréket. Mélyhűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.

A krémhez robotgépbe teszünk minden hozzávalót: másfél nagy érett avocadot, 1 vaníliarúd kikapart magjait, 10 dkg nádcukrot, 60 ml kókuszolajat és 7 dkg cukrozatlan kakaóport. Az egészet krémesre pürésítjük, a tészta alapra kanalazzuk és a mélyhűtőbe tesszük kb. 30 percre. Tálalás előtt 15 perccel kivesszük a mélyhűtőből és avocadoval díszítjük.


Szóljon hozzá