Hozzávalók

2 fő
165gr étcsokoládé
20gr zabpehely
20gr teljes kiőrlésű liszt
20gr tört dió
15gr vaj
90gr nyírfacukor
1 db tojás
 sütőpor
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Zabpelyhes csokis keksz

  • zabpelyhes_csokis_keksz_ft

120 gr étcsokoládét vajjal vízgőzön felolvasztjuk. Egy egész tojást nyírfacukorral kemény habbá verünk. Eközben egy tálban összekeverjük a teljes kiőrlésű búzalisztet, 45 gr reszelt étcsokoládéval, tört dióval, zabpehellyel és egy csapott teáskanál sütőporral. A felvert tojáshoz óvatosan hozzákeverjük az olvasztott vajas csokoládét, végül beleforgatjuk az összekevert szárazanyagokat, de azokkal már nem kell simára kevernünk a masszát. Nyugodtan hagyjuk kicsit csomósra, lisztrögösre. Ezután fél órára hűtőbe tesszük, majd szilikonos sütőpapírral fedett tepsire kanalazzuk, 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.

  • Peti

    2017. 04. 25., 08:13:25

    Szóval! Nagyon finom. De az a problémám, hogy nekem szétfolyik a tepsibe. Tudtok rá valami magyarázatot? Lehet hogy több liszt kell bele?

  • nyesz

    2015. 03. 06., 16:03:27

    És azt sem pontosan tudom, hogy lehet egy EGÉSZ tojást kemény habbá verni.

  • Flo

    2013. 02. 23., 07:30:04

    Az arányok tuti nem stimmelnek. A legtöbb gr sztem dkg...

Szóljon hozzá