Hozzávalók

3-4 fő
60 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg zsír
10 dkg cukor
1dcl tej
2 dkg élesztő
2tojás
1 tk szódabikarbóna
 lekvár
30 dkg dió
 porcukor
2 evőkanál olaj
1tábla étcsokoládé
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Zserbó szelet

  • Zserbo_szelet

A tésztához: 60 deka lisztet, 20 deka margarinal és 10 deka zsírral összemorzsolom. Hozzáadunk 10 deka cukrot, 1 deci tejben felfuttatott 2 deka élesztőt, 2 tojás sárgáját és 1 teáskanál szódabikarbónát. Az egészet jól összegyúrjuk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk majd 4 egyforma lapra, a sütölemez méretére nyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd megszórjuk  30 deka darált dió és porcukor keverékének egyharmad részével. Majd ráhelyezzük a második és a harmadik lapot, amit hasonlóképpen töltünk meg.Végül a tetejére tesszük a negyedik lapot, amit villával meszurunk, majd 40-45 perc alatt készre sütjük. Ezután elkészítjük a csokoládémázat,2 kanál olajban gőz felett megolvasztunk 1 tábla csokoládét. A tésztára öntjük, elsimítjuk és hagyjuk jól megdermedni. Ha kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Szóljon hozzá