Hozzávalók

6-8 fő
1/2csirke,
1 kg burgonya,
3új sárgarépa,
3petrezselyemgyökér,
1/2 kg zöldborsó,
3paradicsom,
3zöldpaprika,
 köménymag,
15 dkg liszt,
2tojás,
2 fej vöröshagyma,
 bors,
1 dl olaj
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Risonis csirkeleves

    Karikára vágott póréhagymát olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, késobb az alaplevet és felforraljuk. Öt perc alatt megfozzük benne a...

    tovább
  • Gesztenyés csirkehús leves

    Előzetesen 30 percig vízben áztatjuk a gesztenyét. A répát rombusz alakú darabokra vágjuk. A húst, a csonttal együtt felaprítjuk, forrásban lévő vízbe tesszük....

    tovább
  • Erős-savanyú leves

    Fűszerek az előfőzéshez: Gyömbér, csillagánizs, fokhagyma, hagyma, szójaszósz, kínai 5 fűszer keverékA hús előfőzéséhez vizet forralunk, beletesszük a húst...

    tovább

Zöldségleves csipetkével és csirkével

  • Zoldsegleves_csipetkevel_es_csirkevel

A zöldségeket megmosom, kockára vágom. A hagymát olajon megpirítom, lehúzom egy kicsit a tűzről és egy kanál liszttel, pirospaprikával meghintem. Jól összekavarom, beleteszem a zöldségeket és öntök rá annyi vizet, hogy ellepje. Visszateszem a tűzre és fedő alatt megpárolom. Mikor majdnem puhák a zöldségek, beleteszem a csirkét, hagyom tovább párolódni néhány percig a szaftban, majd felengedem három-négy liter vízzel. Beleteszem a köménymagot, a paradicsomot és a paprikát. Közben az újburgonyát megpucolom, kockára vágom és hozzáadom a leveshez. A két tojásból, pici sóból és lisztből puha nokedli tésztát készítek, melyhez borsot és kevés apróra vágott petrezselymet adok. Jól összekeverem a tésztát és a tányérról egy evőkanállal a levesbe szaggatom a nokedlit. Pár percig felfőzöm a leveset, majd tálalom.

  • Mayer Györgyné

    2011. 06. 11., 17:31:20

    Bódi Margó és Ági nagyon ügyes, minden mozdulatukon látszik a gyakorlat, a főzés szeretete. Nagyon tetszik ez a műsor, lehetne további folytatása.
    Jó lenne ha háziasszonyok is bekerülhetnének a műsorba, a saját konyhájukban főznék a kedvencüket, specialitásukat. Mint amikor a nagymamák sütöttek, de Ferikének inkább csináljanak külön műsort.
    A főzőműsoroknak jót tesz a hangulatos konyhai háttér, mint amilyen Olivér vidéki konyhája. A nagy ultramodern, steril konyha hideget áraszt. Kevesebb férfiember fözzön, bárhogy nézem ez az asszonyoknak jobban áll.

  • Baki Gabriella

    2011. 05. 05., 10:22:21

    Nekem ez a kedvenc műsorom mindig nézem nagyon gusztusos amit főznek és persze ízletes ha tehetem mindig kipróbálok valamit receptekből .remélem még sokáig látható lesz ez a jó főzőműsor

  • Dabronyi Vera

    2011. 04. 30., 11:18:40

    Még mindig a Bódi Margó ízvilága a kedvencem. Bár már többször is láttam, mindig felfedezek benne valami újat. Áginak nagyszerű pedagógiai érzéke van, neki tanítania kellene. El tudnék képzelni egy műsort, amiben gyerekeket oktat a főzés alapjaira. A baráti körömben többen is TVpaprika rajongók, ez a legjobb csatorna!

Szóljon hozzá