Hozzávalók

3-4 fő
1 csomag rétestészta/kadaifi tészta
1 db édesburgonya
1 db répa
1 szál zellerszár
½vöröshagyma
 napraforgó olaj
1 kk. kurkuma
1 kk. őrölt cardamom
1 kk. római kömény
 
 Bors
250 g joghurt
 friss menta
½lime leve
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Sütőtökös, kecskesajtos tart fügével

    A tészta elkészítéséhez egy keverőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a hűtőhideg, darabokra vagdosott vajat és a sót. Robotgéppel az egészet addig keverjük,...

    tovább
  • Mini quiche lorraine

    2 egész tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 50 g zsíros tejszínt és apróra vágott friss kakukkfüvet.100 g  császárszalonnát és 100 g ementáli...

    tovább

Zöldséges samosa

  • Zoldseges_samosa

A samosa töltelékének az elkészítéséhez felkockázunk 1 édesburgonyát és megfőzzük. 1/2 vöröshagymát napraforgó olajon megpárolunk, hozzáadunk 1 db apró kockára vágott répát és 1 szál zellerszárat szintén apró kockákra vágva. Készre pároljuk majd hozzáadjuk az édesburgonyát. Sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük 1 kk. római köménnyel, 1kk. őrölt cardamommal és 1 kk. kurkumával. Az édesburgonya  főzőlevével tovább pároljuk majd félretesszük hűlni. Egy belisztezett vágódeszkára kiterítjük a rétes/kadaifi tésztát. Úgy vágjuk fel, hogy 5-7 cm szélességü, 4 rétegű csíkokatkapjunk. Ráhelyezzük a zöldséges ragút, a tészta széleit felhajtva pedig háromszög alakú batyúkat készítünk. Az összeillesztésnél vizesítsük be a tészta széleit, hogy azok jól összeragadjanak és sütésnél ne nyíljanak szét. Forró olajban aranybarnára sütjük majd itatós papírra helyezzük. A joghurtos mentás dip elkészítéséhez: 250 g joghurthoz, apróra vágott friss mentát teszünk, hozzáadjuk 1/2 lime levét, ízlés szerint sózzuk, majd jól összekeverjük. A zöldséges samosát a joghurtos mentás dippel tálaljuk.

Szóljon hozzá