Hozzávalók

3-4 fő
3 db csontozott csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 db sárgarépa
1 db gyökér
1/4zellergumó
15 dkg zöldborsó
2 csomag friss petrezselyem
1 db citrom
2 dkg vaj
0,5 liter húsalaplé
0,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
  • 60-120 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Erdélyi csorbaleves bárányból

    A báránylapockát a hártyáktól megtisztítom, felkockázom, és hideg vízben felteszem főni. Adok hozzá szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet,...

    tovább
  • Balatoni halászlé Matula bácsi módra

    A kondér aljára pakoljuk a halakat (egy egész keszeg, pontyfej, pontyfarok). Hozzáadjuk az összes zöldséget: 1 egész paprikát, 1 paradicsomot és 4-5 fej...

    tovább
  • Barna halleves haltej lepénnyel

    Megpirított hagymás alaplevet sűrűre beforraljuk. Közben vajat, tojássárgáját, pontytejet összeturmixolunk. Alufóliába töltjük és az alaplében megfőzzük....

    tovább

Zöldséges csirkeragu leves

  • Zoldseges_csirkeragu_leves

A csontozott, bőr nélküli, apró kockára vágott csirkecombot, egy kisebb fej finomra vágott, vajban lepirított vöröshagymán néhány percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott sárgarépát, gyökeret, zellergumót. Felöntjük kevés fehérborral, illetve húsalaplével. Puhára pároljuk. A végén beleforraljuk a zöldborsót, citromlével ízesítjük, tejszínnel dúsítjuk és friss petrezselyemmel hintjük. Külön kifőzött burgonyagombóccal tálaljuk.


Szóljon hozzá