Hozzávalók

4 fő
4 db kacsacomb
400 g szójabab csíra
100 g Újhagyma
 chili paprika
 gyömbér
 fokhagyma
 szójaszósz
 
 cukor
 kínai rizskivonat (glutamat)
 kínai ecet
 szezámolaj
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Zöldhagymás kacsa

  • Zoldhagymas_kacsa

Fűszerek az előfőzéshez: szójaszósz, gyömbér, újhagyma, fokhagyma, csillagánizs, fahéj, kínai 5 fűszer keverék

A hús előfőzéséhez vizet forralunk, beletesszük a húst egészben, valamint a fűszereket: 3-4 szelet gyömbért, csillagánizst, fokhagymát, 4 db újhagymát, szójaszószt, 2 kiskanál kínai 5 fűszer keveréket, és 30-40 percig főzzük. Ha megfőtt a hús, óvatosan lefejtük a csontról és bőrével felfelé sütőbe helyezzük, 250 fokon 20 percig sütjük.

Közben újhagymát aprítunk és pár szelet gyömbért. Wokban kevés olajon megpirítjuk a gyömbért, a chilit, a babcsírát, kevés vizet adunk hozzá, valamint 3 kiskanál cukrot, 4 kiskanál rizsecetet, 3 kiskanál szójaszószt és 2 kiskanál sót, 1 kiskanál glutamatot. Kivesszük és leszűrjük a babcsírát és egy tányérra tesszük. A megsült húst feldaraboljuk, rátesszük a babcsírára. A babcsíra főző léből egy keveset ráöntünk, a tetejét újhagymával díszítjük. Végül kis edényben egy kevés étolajat forrósítunk, ráöntjük az újhagyma tetejére.

Szóljon hozzá