Hozzávalók

3-4 fő
60-80 dkg borjú comb (diója, nem felsál)
15 dkg liszt
4 db tojás
25 dkg zsemlemorzsa
1 liter olaj
 
 őrölt bors
2 db citrom
1 kg héjában főtt kifli burgonya
0,4 liter húsalaplé
1 ek mustár
1 ek kristálycukor
0,5 dl almaecet
2 fej lilahagyma
2 csomag friss petrezselyem
 
 tökmagolaj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Wiener Schnitzel burgonyasalátával

  • Wiener_Schnitzel

A borjúcombból nagy szeleteket vágunk, majd legalább 25 cm átmérőjű lapokra klopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban ropogósra sütjük. 

A burgonyasalátához a főtt burgonyát felkarikázzuk, összeforgatjuk a finomra vágott lilahagymával. Az ecetet a kristálycukorral, a mustárral, kevés sóval, illetve némi vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a meleg húsalaplevet. Ebbe forgatjuk a hagymás burgonyát, a vágott petrezselymet és hűtőben hagyjuk hűlni. Tálaláskor tökmagolajjal locsoljuk.

Citrommal és burgonyasalátával tálaljuk.

Szóljon hozzá