Hozzávalók

4 személyre
4 dl tej
20 g kukoricakeményítő
10 g nyírfacukor
2 db tojássárga
15 g vaj
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
225 g alma
1 kk vaj
9 g nyírfacukor
1 dl vörösbor
100 g keksz
 
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Vörösboros-almás trifle

  • vorosboros_almas_trifle

Karalábévájóval köröket vájunk egy alma belsejéből. A meghámozott alma darabokat 15g vajon pirítani kezdjük. Megszórjuk egy kávéskanál mézeskalács fűszerkeverékkel. Ha picit lepirultak a fűszerek, hozzáöntünk 1dl vörösbort. Mikor az alma magába szívta a bort, levesszük a tűzről és készíthetjük a krémet.

4dl tejet elkezdünk felforralni. Közben egy tálban összekeverünk 2 tojássárgáját, 20g kukoricakeményítőt, 10g nyírfacukrot és egy pici tejet. Hő kiegyenlítést alkalmazunk, a tejet fokozatosan hozzáöntjük a tojásos keverékhez, jól elkeverjük, visszarakjuk a tűzre és felforraljuk.

A végén egy kiskanál vajat adunk hozzá, hogy kifényesedjen, átkeverjük és pohárban, apróra tört kekszre öntve tálaljuk.

Szóljon hozzá