Hozzávalók

4 személyre
10 dkg vörös curry pasta
400 ml kókusztej
6 dkg kókuszzsír
50 dkg csirkemell
10 dkg póréhagyma
2darab kaffír lime levél
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
1 dl csirkealaplé
20 dkg jázmin rizs
10 dkg sárgarépa
1darab sárga kaliforniai paprika
1darab zöld kaliforniai paprika
1darab piros kaliforniai paprika
1 csomag friss koriander
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább
  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább

Vörös Curry

  • voros_curry

Kókuszzsíron hirtelen megpirítjuk az összevágott csirkemellet, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész, kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprított sárgarépát, kaliforniai paprikát, póréhagymát, a kaffír lime leveleket, a fokhagymát, majd a curry pasztát. Kicsit pirítjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet és a tejszínt, összekeverjük, kiforraljuk. Ha kész, hozzákeverjük a pirított csirkemellet. Apróra vágott koriander levéllel és párolt rizzsel tálaljuk.

Szóljon hozzá