Hozzávalók

2 személyre
2kis fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
50 dkg szarvas comb
4 ek barna cukor
 sóv, bors
3 ek mustár
2babérlevél
1-2 dl fehérbor
1 csomag petrezselyem
20 dkg csiperkegomba
3 dkg vaj
 pár csepp citromlé
 
 A tálaláshoz:
6-8 db pirított zsömle
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Szarvasgulyás

    A vörösbort egy serpenyőben apránként redukáljuk (beforralással ízeket koncentrálunk). A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, a szalonnát apróra...

    tovább
  • Rizses mogyorós szarvas comb

    50 dkg szarvas combot kockára vágunk és felhevített serpenyőben zsiradék nélkül elkezdjük pirítani. Sózzuk, borsozzuk. majd hozzáadunk három gerezd apróra...

    tovább

Vadászok pecsenyéje

  • vadaszok_pecsenyeje

Két kis fej vöröshagymát apróra, egy sárga és fehérrépát karikára, 50 dkg szarvas combot csíkokra vágunk. Felhevített serpenyőbe rakjuk a húst. Majd köré szórunk négy evőkanál barna cukrot. Elkezdjük karamellizálni, majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket is. Sóval, borssal, három evőkanál mustárral és két babérlevéllel ízesítjük. Majd 50 percig pároljuk. Az elfőtt levet száraz fehérborral pótoljuk. Apróra vágunk egy csomag petrezselyem zöldet, 20 dkg csiperkegombát és a már készre főzött raguhoz keverjük. Végül 3 dkg vajjal besűrítjük. És pár csepp citromlével ízesítjük. Majd pirított zsömlével tálaljuk.

Szóljon hozzá