Hozzávalók

3-4 fő
250 g vöröslencse
1 kk római kömény
½citrom leve
1 gerezd fokhagyma
 Olivaolaj
 
 Bors
 Petrezselyem a díszítéshez
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd...

    tovább
  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább

Vöröslencse krém

  • Voroslencse_krem

250 g vöröslencsét felöntünk annyi vízzel, hogy ellepje,  5-6 perc alatt puhára főzzük majd trumixgépbe öntjük. Hozzáadunk 1 kk római köményt,  1/2 citrom levét, 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, egy kevés olivaolajat  majd összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk. Üvegedénybe tálaljuk, apróra vágott friss petrezselyemmel díszitjük és a tetéjére olivaolajat locsolunk.

Szóljon hozzá