Hozzávalók

4 fő
0,6 kg marhapofa
0,2 kg vöröshagyma
0,05 kg fokhagyma
0,1 l olívaolaj
1cs. friss zsályalevél
0,2 kg kukoricadara
1 l alaplé
1 l vörösbor
 Só, bors
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

Vörösboros marhapofa puliszkával

  • Vorosboros_marhapofa_puliszkaval

60 dkg marhapofát felszeletelünk, sózzuk, borsozzuk, egy evőkanálnyi olívaolajon alaposan megpirítjuk egy serpenyőben. Hozzáadunk egy fej nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, és néhány zsályalevelet. Rövid ideig együtt pirítjuk, felöntjük fél liter vörösborral és egy merőkanál alaplével. Felforraljuk, majd fedő alatt legalább másfél órán át kis lángon főzzük. Tálalás előtt a húst kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradó mártást sűrűre forraljuk. Közben 20 dkg kukoricadarát olívaolajon fonnyasztott vöröshagymára öntünk, 6 dl alaplevet adunk hozzá és fedő alatt, de gyakran kevergetve készre főzzük, majd tányérra kanalazzuk. Mellé teszünk a húsból, a mártást pedig egy kevés vajjal gazdagítjuk, végül a hússzelet tetejére öntjük.

Szóljon hozzá