Hozzávalók

3-4 fő
15 dkg cérnametélt
15 dkg réteslap
10 dkg vaj
40 dkg túró
3 db tojás
1 dl tejföl
15 dkg kristálycukor
3 dkg mazsola
1 db citrom
25 dkg erdei gyümölcs (lehet fagyasztott is)
1 dl vörösbor
1 csomag vaníliás cukor
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Vargabéles erdei gyümölcs öntettel

  • Vargabeles_erdei_gyumolcs_ontettel

A cérnametéltet 10 perc alatt kifőzzük, leszűrjük és lehűtjük. Az erdei gyümölcsöt kevés vörösborral, kristálycukorral és vízzel pépesre főzzük. Puha vajat tojássárgájával, vaníliás cukorral és kristálycukorral kikeverünk. Hozzáadjuk a mazsolát és a túrót. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd tejföllel lágyítjuk. Egybeforgatjuk a lehűtött tésztával és az egészet felvert tojáshabbal lazítjuk. Egy őzgerinc formába két réteg réteslapot helyezünk, olvasztott vajjal megkenjük, beletesszük a tölteléket, ráhajtjuk a maradék lapot, a tetejét is megvajazzuk és 170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Az erdei gyümölcs öntetet finom szűrőn átpasszírozzuk és tálaláskor a porcukorral hintett desszert mellé adjuk.

Szóljon hozzá