Hozzávalók

3-4 fő
1 kg BL 55 liszt
50 g vaj (nem margarin)
 kb. 600g aludttej
35 g élesztő
25 g
25 g barnacukor
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Krumplis kifli

    Futtassunk meg 5 dkg élesztőt egy dl langyos cukros tejben. Közben a forró krumplit krumplinyomóval törjük át, szórjunk rá fél...

    tovább
  • Fonott kalács

    Az élesztőt kevés cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, a...

    tovább

Vajas kifli

  • Vajas_kifli

Az élesztőt elkeverjük az aludttejjel és a cukorral. A lágy vajat a liszttel összedagasztjuk, majd a sót is hozzáadjuk. Ehhez öntjük az aludttejet és újra összedagasztjuk. Lággyá kelesztjük, majd formázzuk, újra kelesztjük, lekenjük felvert tojással és kb. 220 fokon sütjük.

Szóljon hozzá