Hozzávalók

3-4 fő
2nagy csomó újhagyma zöld szárával együtt
5 dkg vaj
2 ek liszt
1 liter leszűrt zöldségleves
2 dl tejföl
1 dl tejszín
 só, bors
2 ek vaj
5 dkg liszt
5 dkg reszelt eidami sajt
1tojás
1 csipet reszelt szerecsendió
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sütőtök krémleves

    A nagy darabokra vágott sütőtököt forró sütőben megsütjük. A szeletelt burgonyát és vöröshagymát kevés olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a...

    tovább
  • Spárgakrémleves

    A spárgákat egy kisebb fazékban enyhén cukros zöldségalaplében megfőzzük, majd a fejüket levágjuk. Félretesszük. A szeletelt vöröshagymát és a burgonyát vaj és...

    tovább
  • Paradicsom krémleves paprikával és habart tojással

    Kevés olajban a szeletelt vöröshagymát és a darabolt paprikákat megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a forrázott, hámozott paradicsomokat. Sózzuk,...

    tovább

Újhagyma krémleves sajtgaluskával

  • Ujhagyma_kremleves_sajtgaluskaval

A vajat, 80 ml vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojást, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül félretesszük pihenni.
Az újhagymát a zöld szárával együtt felkarikázzuk, és a vajon megfonnyasztjuk. Meghintjük a liszttel, és felöntjük a leszűrt zöldséglevessel.  Sóval,borssal, ízesítjük, összeforraljuk majd a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, végül leturmixoljuk. 
A galuskákat külön, forró, sós vízbe szaggatjuk vizes kiskanállal, és kis lángon 4-5 perc alatt készre főzzük.

Szóljon hozzá