Hozzávalók

4-6 személyre
10 db egészséges tyúktojás
1kis cserép snidling /metélőhagyma
25 dkg főtt sonka
25 dkg csiperkegomba
4 evőkanálnyi libazsír
4 csipet
4 csipet őrölt fehér bors
2nagy doboz tejföl
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Halhus gombócok tagliatellével, pestoval, fehérborban

    A pesztóhoz 1 csokor bazsalikomot, 2 dkg pirított fenyőmagot, 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot, 2 dkg parmezánt és fél dl olívaolajat összeturmixolunk. A...

    tovább
  • Hamis gulyásleves

    5 dkg, apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd 1 fej, finomra vágott vöröshagymát pirítunk hozzá. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük...

    tovább
  • Osso bucco krémes polentával

    1 fej finomra vágott hagymát, 1 szál sárgarépát és 2 szál zellert kevés vajon nagyon lassan megizzasztunk.  2 szelet csontos borjúlábszárat megkötözünk,...

    tovább

Töltött tojás

  • toltott_tojas

10 tojást főzünk keményre, kihűtjük, majd megfelezzük őket, vegyük ki a sárgájukat, a fehérjéket pedig egy kizsírozott tepsibe helyezzük. A 25 dkg sonkát és 25 dkg gombát apróra vágjuk a snidling felével együtt. 4 evőkanál libazsírral együtt rövid ideig pirítsuk langyos tűzön, sózzuk, borsozzuk. Majd adjuk hozzá az összetört tojás sárgákat és a fűszereket. 

Egy rottyanás után vegyük le a tűzről és az elkészült tölteléket töltsük a tojásfehérjékbe. Az apróra vágott metélőhagyma másik felét ráhelyezzük a töltelékre és hideg tejföllel burkoljuk őket. 

Tálalás előtt előmelegített sütőben, 150 fokon 3-4 percig süssük.

Szóljon hozzá