Hozzávalók

4-6 fő
30-40 dkg darált sertéshús
1tojás
30 dkg sűrített paradicsom
10 dkg rizs
félzellergumó, -levél és -szár
4 dkg vaj
1 ek olívaolaj
4-5tv paprika
1 fej vöröshagyma
3 dl húslevesalaplé
40 dkg burgonya
1 csokor petrezselyem
 só, bors, kristálycukor
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

Töltött paprika, ahogy Horváth Éva szereti

  • toltott_paprika_ahogy_horvath_eva_szereti_rd

A rizst félig megfőzzük, majd összekeverjük a darált hússal. Sózzuk, borsozzuk, hozzáütünk egy tojást. A hagymát finomra vágjuk, és olívaolaj-vaj keverékén megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, darabolt zellergumót és -szárat is, majd alaposan lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és néhány percig együtt főzzük. Felöntjük az alaplével és két deci vízzel. A paprikákat megtöltjük a rizses keverékkel, a maradékból pedig gombócokat formázunk. A töltött paprikákat és a gombócokat a paradicsomos leveshez adjuk (adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje), és 25-30 perc alatt puhára főzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, és vastag szeletekre vágjuk. Egy kávéskanál vajon megpirítjuk a zellerleveleket, majd átpirítjuk rajta a burgonyákat is. Végül apróra vágott petrezselyemben is megforgatjuk, így kínáljuk a töltött paprika mellé.

Szóljon hozzá