Hozzávalók

3-4 fő
4 db kisebb padlizsán
1 db cukkini
2 ek olívaolaj
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált marhahús
2 dl tejszín
20 dkg kemény füstölt sajt
 friss rozmaring
 friss citromos kakukkfű
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Baracklekváros omlett

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgákat. Belereszeljük egy citrom héját, és hozzákeverjük a lisztet.Egy serpenyőben...

    tovább
  • Almás márványsajtos toast

    A toast kenyereket megpirítjuk. Egyik felüket vékonyan megkenjük vajjal. Az almákat kimagozzuk, és felkarikázzuk. A kenyerekre ráteszünk két-két almakarikát,...

    tovább
  • Angol reggeli

    A vaj felét alaposan kikeverjük sóval, borssal, pici mustárral és vágott petrezselyemmel.Az egyik serpenyőben megpirítjuk a sonkák egyik felét, majd...

    tovább

Töltött padlizsán

  • toltott_padlizsan

4 kisebb padlizsát elfelezünk, talpat vágunk nekik, a közepüket kivájjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk őket. 
Egy fej apróra vágott lila hagymát kis olívaolajon megpirítunk hozzáadunk fél kiló darált marhahúst és egy közepes cukkit apróra vágva. Sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és a padlizsánok kivájt belsejét. Citromos kakukkfűvel és friss rozmaringgal fűszerezzük, majd 2  dl tejszínnel sűrítjük. 
Ezzel töltjük a padlizsánokat, tetejükre 1-1 szelet füstölt sajtot teszünk, majd 200 fokon 15 percig sütjük.

Szóljon hozzá