Hozzávalók

2 fő
1nagy pisztráng
1póréhagyma
1sárgarépa
1 szál angol zeller
1 db cukkini
2 dkg natúr tökmag
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
 olivaolaj
 
 bors
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Zöldfűszeres busaszelet

    Sós vízben megfőzzük a köretnek szánt rizst és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Apróra vágjuk a petrezselymet, a 3 szál újhagyma zöldjét, a friss...

    tovább
  • Ropogós haltepertő hagymás babsalátával

    A pontyfilét sűrűn beirdaljuk. Megsózzuk, paprikával ízesített rizslisztbe forgatjuk, majd forró olajban pár perc alatt ropogósra sütjük. Közben az előzőleg...

    tovább

Tökmagos pisztráng

  • tokmagos_pisztrang_ft

Egy nagyobb serpenyőben a póréhagymát, a sárgarépát, az angol zellert, és az egy közepes méretű cukkinit, vékony csíkokra vágva, kevés olivaolajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben egy szép nagy pisztrángot kifilézünk. Csipet sót szórunk rá, majd kevés olivaolajon a bőr nélküli oldalán pirítani kezdjük. Amikor a hal egyik oldala megsült, mellé szórunk natúr tökmagot pirulni. A zöldségkörethez hozzáöntünk száraz fehérbort, és tejszínt. Hagyjuk elpárologni a folyadék nagy részét, majd tányérra halmozzuk és a megsült pisztráng mellé köretként tálaljuk.

Szóljon hozzá