Hozzávalók

4 személyre
10 dkg nyers garnéla
15 dkg sertésszűz
1 db koriander gyökér
4-5 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma
1 liter csirke alaplé
2 evőkanál szójaszósz
20 dkg előfőzött jázmin rizs
3 dkg gyömbér
2 levél kínai kel
1 csomag koriander zöld
10 dkg jégcsapretek
2 ek ecet
 
 bors
 étolaj
 
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Egészben sült pulyka

    Egy nagy fazekat töltsük fel 2/3-á ig hideg vízzel. 2 fej vöröshagymát, egy darab gyömbért, egy narancsot daraboljuk bele, nyomjuk bele a levét. Szórjuk bele...

    tovább
  • Zöldségleves sajtgombóccal

    1 fej, finomra vágott vöröshagymát, és 2 gerezd fokhagymát kevés olajon megpirítunk, majd alaplével felöntve puhára főzzük. 1, vékony szeletekre vágott...

    tovább
  • Darált sertéshússal töltött tök

    A tököt kacsnál megvágjuk, majd a belsejét eltávolítjuk. A töltelékhez 25 dkg darált sertéshúst összekeverünk 2 db tojással, 1 csomag apróra vágott kaporral és...

    tovább

Thai rizsleves rákkal

  • thai_rizsleves_rakkal

Étolajon forró serpenyőben megpirítunk 15 dkg, vékony csíkokra vágott sertésszüzet, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben megpirítunk egy apróra vágott koriander gyökeret, 4-5 gerezd fokhagymát, 3 dkg vágott gyömbért, majd visszatesszük a húst. Hozzáadunk 10 dkg, csíkokra vágott jégcsapretket, felöntjük 1 l alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük 2 ek szójaszósszal és adunk hozzá a 20 dkg főtt rizst. Felforraljuk és beleteszünk 10 dkg pucolt garnélarákot, 2 levél, csíkozott kínai kelt és néhány csepp ecetet. Pár percig főzzük. Tálaláskor vágott újhagymával és koriander levéllel díszítjük.

Szóljon hozzá