Hozzávalók

4 személyre
10 dkg nyers garnéla
15 dkg sertésszűz
1 db koriander gyökér
4-5 gerezd fokhagyma
1 db újhagyma
1 liter csirke alaplé
2 evőkanál szójaszósz
20 dkg előfőzött jázmin rizs
3 dkg gyömbér
2 levél kínai kel
1 csomag koriander zöld
10 dkg jégcsapretek
2 ek ecet
 
 bors
 étolaj
 
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Stíriai metélt

    50 dkg túróból 15 dkg liszttel, 3 db tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, majd hasábokra vágva kifőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. 3 db tojás sárgáját 10...

    tovább
  • Focaccia paradicsomkrémmel

    2 dkg élesztőt kevés cukorral fél dl tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a fél kiló liszttel, 2, 5 dl vízzel, kevés olívaolajjal. A tésztát sózzuk, és...

    tovább
  • Diós sült csirke kuszkusszal

    A páchoz összekeverünk 1 fej szeletelt hagymát, 1 teáskanál gyömbért és fahéjat, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis citromlevet majd beleforgatunk egy...

    tovább

Thai rizsleves rákkal

  • thai_rizsleves_rakkal

Étolajon forró serpenyőben megpirítunk 15 dkg, vékony csíkokra vágott sertésszüzet, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben megpirítunk egy apróra vágott koriander gyökeret, 4-5 gerezd fokhagymát, 3 dkg vágott gyömbért, majd visszatesszük a húst. Hozzáadunk 10 dkg, csíkokra vágott jégcsapretket, felöntjük 1 l alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük 2 ek szójaszósszal és adunk hozzá a 20 dkg főtt rizst. Felforraljuk és beleteszünk 10 dkg pucolt garnélarákot, 2 levél, csíkozott kínai kelt és néhány csepp ecetet. Pár percig főzzük. Tálaláskor vágott újhagymával és koriander levéllel díszítjük.

Szóljon hozzá