Hozzávalók

2 személyre
180 g zöldalma
1 kávéskanál vaj
20-25 gramm nyírfacukor
1 csokor tárkony
2 dl zöldalmalé
1 gramm pektin (NH)
 zöld, naturális ételfesték
2 dl tejszín
½lime reszelt héja
250 gramm ricotta
csipet
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább
  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább

Tárkonyos zöldalma kompót ricottakrémmel

  • tarkonyos_zoldalma_kompot_ricottakremmel

A tejszínt a nyírfacukorral felverjük. Az összetört ricottát ízesítjük egy csipet sóval, lime-mal és nyírfacukorral. Hozzáöntjük a felvert tejszínt és az egészet hűlni hagyjuk.

A tárkonyos zöldalma kompóthoz egy teáskanálnyi vajat felolvasztunk. Hozzáadunk egy darab, felkockázott zöldalmát és magas lángon készítünk neki egy kis kérget. Ha ez megvan, felöntjük zöldalmalével és tovább hevítjük. Még forrás előtt beleszórunk egy csipet pektint, természetes ételszínezékkel zöldalma színt adunk neki és felforraljuk. Végül levesszük a tűzről, beleszórunk apróra vágott tárkonyt és a ricottakrémmel együtt, poharakban tálaljuk, a tetejét pedig megdíszítjük zöldalmával, tárkonnyal és lime héjjal.


Szóljon hozzá