Hozzávalók

4 személyre
50 dkg szaftos marhafartő
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1 db zöldalma
1 db citrom
5 dkg reszelt ecetes torma
1 db tojás
1 dl tejföl
 mustár
 porcukor
 
 őrölt bors
egész bors
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Majorannás pirított gombasaláta

    10-10 dkg vastagabb szeletekre vágott barna és fehér csiperke gombát kevés olívaolajon hirtelen megpirítunk. Sózzuk, borsozzuk,kis olívaolajjal és...

    tovább
  • Citromos békacombok spenótos hajdinával

    Kevés olajban 2 gerezd szeletelt fokhagymát elkezdünk felmelegíteni, majd ráteszünk 20 dkg hajdinát és néhány percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borozzuk, majd...

    tovább
  • Lyoni saláta

    10 dkg kolozsvári szalonnát leforrázunk, majd megpirítunk. A kisült zsírba tesszük a 2 szelet felkockázott kenyeret és pirosra sütjük. Az öntethez két evőkanál...

    tovább

Tányérhús tormás almamártással

  • tanyerhus_tormas_almamartassal

Egy fél kilós marhafartőt sóval, borssal, zöldségekkel puhára főzünk. 

Az almamártáshoz egy tojássárgáját elkverünk kevés mustárral, majd olajat lassan hozzácsurgatva majonézt keverünk. Adunk hozzá 1 dl tejfölt, porcukrot, kevés citromlevet, és belekeverünk 5 dkg ecetes tormát. Sózzuk, borsozzuk. 1 almát vékony csíkokra vágunk, és beleforgatjuk a tormás mártásba.

A 30 dkg héjában megfőzött burgonyát felkarikázzuk, és a finomra vágott snidlinggel és petrezselyemmel együtt vajban megpirítjuk. 

Tálaláskor a szeletelt hús mellé tesszük a burgonyát, és a főtt darabolt, kissé megpirított zöldségeket. A mártással fogyasztjuk.


Szóljon hozzá