Hozzávalók

4 személyre
50 dkg szaftos marhafartő
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1 db zöldalma
1 db citrom
5 dkg reszelt ecetes torma
1 db tojás
1 dl tejföl
 mustár
 porcukor
 
 őrölt bors
egész bors
  • 15-30 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Tökfőzelék sült oldalassal

    40 dkg oldalast egy nappal korábban borssal, őrölt köménnyel, 3 gerezd zúzott fokhagymával és kis olajjal bepácolunk. Másnap tepsibe tesszük, hozzáteszünk 1...

    tovább
  • Currys finomfőzelék sajtgolyókkal

    Egy lábosban 1 evőkanál vaj és olívaolaj keverékén megfonnyasztunk 3 gerezd szeletelt fokhagymát. Hozzáadunk 20 dkg szeletelt sárgarépát és 2 szemkockára...

    tovább
  • Fügés pohárkrém

    6 fügét félbevágunk, meglocsoljuk portóival, és megszórjuk 2 evőkanál cukorral. 200 fokos sütőbe tesszük 6 percre. A krémhez összekeverünk 30 dkg görög...

    tovább

Tányérhús tormás almamártással

  • tanyerhus_tormas_almamartassal

Egy fél kilós marhafartőt sóval, borssal, zöldségekkel puhára főzünk. 

Az almamártáshoz egy tojássárgáját elkverünk kevés mustárral, majd olajat lassan hozzácsurgatva majonézt keverünk. Adunk hozzá 1 dl tejfölt, porcukrot, kevés citromlevet, és belekeverünk 5 dkg ecetes tormát. Sózzuk, borsozzuk. 1 almát vékony csíkokra vágunk, és beleforgatjuk a tormás mártásba.

A 30 dkg héjában megfőzött burgonyát felkarikázzuk, és a finomra vágott snidlinggel és petrezselyemmel együtt vajban megpirítjuk. 

Tálaláskor a szeletelt hús mellé tesszük a burgonyát, és a főtt darabolt, kissé megpirított zöldségeket. A mártással fogyasztjuk.


Szóljon hozzá