Hozzávalók

3-4 fő
350 gramm csirkemáj
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kapribogyó
3 db szardellafilé (vagy szardellapaszta)
100 ml fehérbor
1ág rozmaring
 pár zsályalevél
 vaj
 olívaolaj
 só és bors
8 szelet fehérkenyér
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

Toszkán crostini

  • Toszkan_crostini

Egy serpenyőben olívaolajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát.
Hozzáadjuk a tisztított, feldarabolt májat, megszórjuk sóval és borssal, és kb. 10 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az aprított kapribogyót és szardellát. Elkeverjük és félretesszük.
Ha a keverék túl sűrű lenne, felöntjük némi alaplével, vagy olvasztott vajjal.
A fehérkenyér szeleteket kissé megkenjük olívaolajjal, és a grill alatt mindkét oldalon aranybarnára pirítjuk.
A pirítósokra halmozzuk a májas keveréket, és petrezselyemlevéllel feldíszítjük.
Nagyon ízletes egy pohár fehérbor mellé.

Szóljon hozzá