Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg csirkemell
6 db kukorica tortillalap
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
1,5 liter húsalaplé
2 db érett avokádó
1 csokor friss koriander
1 db lime
4-5 szál újhagyma
10 dkg cheddar sajt sárga
1 dl kukorica olaj
 
 őrölt koriander
 cayenne bors
 fűszerpaprika
2-3babérlevél
 őrölt római kömény
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Csomós tésztaleves - Algyő

    A tésztacsomókhoz: 1 evőkanál olvasztott zsír, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál bors A leveshez: 1 evőkanál zsír, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg...

    tovább
  • Cukkíni leves kagylóval

    A cukkínit felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukkínit, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük húslével, fűszerezzük, és 25 percig...

    tovább
  • Avokádós uborkaleves

    Az uborkát kimagozzuk, kicsire daraboljuk, egy keveset félre teszünk belőle. Turmixgépbe tesszük. hozzáadjuk a worchestersire-t, a joghurtot és sózzuk,...

    tovább

Tortilla leves

  • Tortilla_leves

A csirkemellet sózzuk, római köménnyel és borssal fűszerezzük. Forró sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Kevés kukoricaolajat másik edényben felmelegítünk és a felcsíkozott tortilla darabokat megpirítjuk benne. Kiszedjük.
Ebbe az olajba tesszük a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és babérlevéllel, római köménnyel, őrölt korianderrel, fűszerpaprikával, cayenne borssal fűszerezzük.
Néhány darab tortillát is beleteszünk, sózzuk, majd felengedjük az alaplével és 30-40 percig főzzük.
A megfőtt levest pürésítjük, beletesszük a vágott csirkemellet, hozzáadjuk a pucolt, apróra vágott avokádót és külön kínáljuk mellé a friss koriandert, az újhagymát, a reszelt cheddar sajtot, valamint a pirított tortillát.


Szóljon hozzá