Hozzávalók

6-8 fő
1 egész kacsa,
 olaj,
 só,
 majoránna,
 bors,
 pirospaprika
 
  • 60-120 perc
  • Közepes
  • Drága
  • Magas

Hasonló receptek

  • Csirkemájas tagliatelle

    A tésztát sós vízben megfőzzük, serpenyőt melegítünk. Előkészített, darabolt csirkemájat olíva olajon megpirítunk. Sózzuk, borsozzuk és finomra vágott...

    tovább
  • Házi ravioli szárnyas hússal töltve

    Ledarálunk 25 dkg csirkemellet, egy fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát és egy csokor petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Összegyúrunk 30 dkg lisztet, három...

    tovább
  • Tésztabatyu csirkével töltve

    Két nagyobb bőr és csont nélküli csirkecombot, két gerezd fokhagymát, két mogyoró hagymát, 8 dkg sárga és fehérrépát ledarálunk. Hozzáadunk egy tojássárgáját,...

    tovább

Töltött tészta sült kacsával

  • Toltott_teszta_sult_kacsaval

A tésztához: fél kg liszt, 4 tojás, 1 kg burgonya, 1 csomag túró, 4 fej vöröshagyma, bors, só, kapor, 1,5 dl olaj

A kacsát besózom, majorannával bedörzsölöm és állni hagyom.Közben elkészítem a tésztához a tölteléket. A burgonyát sós vízben puhára főzöm, krumplinyomóval összetöröm. A négy fej hagymát másfél deci olajjal üvegesre pirítom, leveszem a tűzről, pirospaprikával megszórom és a hagymás olaj felét ráöntöm a megtört burgonyára. A felét félreteszem, később szükségem lesz még rá. Beleteszem a túrót, a borsot, összekeverem. A kaprot apróra vágom, rászóróm, összedolgozom, majd félrerakom.A fél kiló lisztból és négy tojásból tésztát gyúrok, egy lisztezett deszkán sodrófával vékonyra nyújtom. Derelyevágóval kockára vágom a tésztát és mintha derelyét készíteniék, megtöltöm a töltelékkel. Behajtogatom, sós vízben kifőzöm, szűrővel kiszedem. A megmaradt olajos pirított hagymával meglocsolom a leszűrt tésztát. A kacsát a kacsasütő lábasba helyezem, és 180 fokos előmelegített sütőben ropogósra sütöm. A tésztával tálalom.

Szóljon hozzá