Hozzávalók

3-4 fő
1 kg darált sertés hús,
1/4 kg kukoricadara,
2-3 fej vöröshagyma,
 olaj,
 pirospaprika,
 só,
 bors,
2 doboz sűrített paradicsom,
 szalonna,
2 fej édeskáposzta,
2 gerezd fokhagyma,
fél kg savanyúkáposzta,
 tormalevél
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

Töltött káposzta

  • Toltott_kaposzta_bodi_margo

A darált húst egy tálba rakom, hozzáadom a kukoricadarát. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, ráöntöm a húsra. Hozzáadom az egyik sűrített paradicsomot, sót, borsot, és az összezúzott fokhagymákat. Az egészet kézzel jól összedolgozom.

A káposzták közepét kivágom, forró, de nem lobogó vízbe helyezem fejjel levelé. A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, megpuhulnak, majd sorban kiszedem őket. A levelekről a csumát levágom, a közepénél ketté hasítom, majd a tölteléket belerakom úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjak. Nem kell túl szorosra tekerni, hogy maradjon hely, ha a tölték megdagad egy kicsit. Igyekszem minnél kisebb káposztákat tekerni.

A tormaleveleket forró, ecetes vízben leforrázom, és azokat is megtöltöm a töltelékkel.

A fazék aljára egy sor savanyúkáposztát rakok, rá egy réteg szalonnát, majd sorban lerakom a töltött káposztákat. Kétsoronként megszórom újabb réteg savanyú káposztával és szalonnával. Felváltva rakok egy sor káposztát és egy sor tormalevelet. A fazeka felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és felteszem főni.

Mielőtt puhára főne, karikára vágott paradicsomot, TV paprikát szeletelek rá, majd a megmaradt sűrített paradicsomot is ráöntöm a tetejére. Fedő alatt hagyom, hogy puhára főjön.

Tálalásnál a fazék tetején képződött lecsót félrehúzom, majd kiszedem a töletelékeket egy tányérra, és a lecsós alapot mellé rakom. Ízlés szerint tejföllel fogyasztható. 

Szóljon hozzá