Hozzávalók

3-4 fő
6 db egyforma méretű krumpli
4 evőkanál extra szűz olívaolaj
30 dkg főzőkolbász
1 db tojás
5 dkg parmezán sajt
10 dkg mozzarella sajt
2 evőkanál reszelt pecorino sajt
 Ízlés szerint só
1nagy csomag bazsalikom
4 dkg olvasztott vaj (elhagyható)
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Zöldség tempura

    A mártás alapanyagiból megfőzzük a mártást és hagyjuk kihűlni, majd ezután kistálakba szűrjük. A zöldségeket hasábokra vágjuk, és lisztbe forgatjuk. A maradék...

    tovább
  • Burgonyatorta

    Megfőzzük héjában a burgonyát, meghámozzuk és krémes krumplipüré állagúra törjük.  Hozzáadjuk a nyers tojásokat, az aprított petrezselymet és bazsalikomot,...

    tovább
  • Padlizsán gomba módra

    Kockára daraboljuk a padlizsánt, a paradicsomot és a paprikát. Egy serpenyőben olíva olajban, közepes tűznél megpirítjuk a padlizsánt a fokhagymával és...

    tovább

Töltött burgonya

  • Toltott_burgonya_taste_of_italy

Meghámozzuk a krumplikat és kivájjuk a belsejüket.
Egy tálban összekeverjük az alábbiakat: a bőrétől megfosztott  főzőkolbászt, a szétmorzsolt mozzarella sajtot, az aprított bazsalikomot, és a parmezán és pecorino sajtot. Beledolgozunk a masszába egy tojást, és ízlés szerint sózzuk. 
A krumplik külsejét és belsejét jól bekenjük az olívaolajjal, és megtöltjük a töltelékkel.  Ráhelyezzük egy tepsire, és igény szerint a krumpli tetejére, ill. a töltelékre rakhatunk egy kevés olvasztott vajat.
165 fokos sütőben, 30 percig sütjük. 
Amikor aranybarna színű lesz a krumpli külseje, kivesszük a sütőből, és langyosan tálaljuk.

Szóljon hozzá