Hozzávalók

3-4 fő
30 dkg édeskömény
1 fej salottahagyma
1 ek olívaolaj
1 ek vaj
50 ml fehérbor
50 ml száraz vermut
2 dl zöldségalaplé
1 csokor petrezselyem
175 g quinoa
 
1 ek citromlé
300 g gomba
80 dkg tőkehalfilé
 snidling, turbolya a tálaláshoz
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Zöldfűszeres busaszelet

    Sós vízben megfőzzük a köretnek szánt rizst és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Apróra vágjuk a petrezselymet, a 3 szál újhagyma zöldjét, a friss...

    tovább
  • Durbincs cukkinifőzelékkel

    A hagymákat felaprítjuk, olivaolajon megpirítjuk. A cukkinit legyaluljuk, a közepét kockára vágjuk, majd felöntjük száraz fehérborral, vízzel, felforraljuk és...

    tovább

Tőkehal petrezselyemmártással és gombás quinoával

  • Tokehal_petrezselyemmartassal_es_gombas_quinoaval

Az édesköményt valamint a salottahagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajos vajon megdinszteljük vigyázva, hogy színt ne kapjon. Felhúzzuk a fehérborral és száraz vermuttal, majd teljesen visszaforraljuk. Felhúzzuk a zöldség alapléval - vagy ennek hiányában vízzel - és felforraljuk. Botmixerrel turmixoljuk, majd a forrázott petrezselyemmel újra simára turmixoljuk. A quinoát sós citromos vízben megfőzzük. A gombákat tetszés szerint daraboljuk.  Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és a tőkehal szeleteket körbesütjük. Tálaláskor finomra vágott snidlinggel és turbolyával hintjük meg.

Szóljon hozzá