Hozzávalók

3-4 fő
 A tortalaphoz:
3tojás
20 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
15 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
1 dl tej
5 dkg vaj
 A sziruphoz:
2 dl kávé
0,5 dl whisky
7dk cukor
 A krémhez:
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
4tojássárgája
7 dkg cukor
2 tk vaníliakivonat
 A díszítéshez:
 Cukrozatlan kakaópor
 Csokoládéreszelék
20 dkg babapiskóta
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Tiramisu torta

  • Tiramisu_torta

Egy 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.

A tortalaphoz a vajat és a tejet egy kis lábosban addig melegítjük, amíg a vaj felolvad. Hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet, végül pedig a lisztes keveréket is beledolgozzuk. Az előkészített formába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Szúrópróbát végzünk és ha nem tapad a tészta a késre, kivesszük a sütőből. Hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a formából és 4 lapot vágunk belőle.

A kávésziruphoz kis lábasban felforraljuk a kávét a cukorral. A whisky-t csak akkor adjuk hozzá, ha a cukor már felolvadt, hogy ne illanjon le az alkoholtartalma. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a 4 tojássárgáját gőzfürdő felett fehéredésig keverjük a cukorral. Amikor elkezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni. Ha lehűlt, hozzákeverjük a mascarponét és a vaníliakivonatot és behűtjük. A robotgépben kemény habbá verjük a habtejszínt. Óvatosan összeforgatjuk a mascarpone krémmel és újra behűtjük.

Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára tesszük az első tortalapot. Körberakjuk babapiskótával. A tortalapot meglocsoljuk kávésziruppal, majd rákenjük a a mascarpone krém negyedét. Sorban lerétegezzük a tortalapokat kávésziruppal és mascarpone krémmel. A torta tetejére is krém kerül. Szeletelés előtt legalább 4 órára vagy egész éjszakára tegyük a tortát a hűtőbe, majd díszítsük kakaóporral és csokiforgácsokkal.

Szóljon hozzá