Hozzávalók

3-4 fő
100 gramm csirkemell
400 ml kókusztej
2 db sárgarépa
120 gramm bambuszrügy
200 gramm rizsmetélt
800 ml csirke alaplé
 kókuszcukor
 szójaszósz
 chili szósz
 szezámolaj, fekete szezámmag
 citromlé
 friss koriander
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Barna halleves haltej lepénnyel

    Megpirított hagymás alaplevet sűrűre beforraljuk. Közben vajat, tojássárgáját, pontytejet összeturmixolunk. Alufóliába töltjük és az alaplében megfőzzük....

    tovább
  • Erdélyi csorbaleves bárányból

    A báránylapockát a hártyáktól megtisztítom, felkockázom, és hideg vízben felteszem főni. Adok hozzá szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet,...

    tovább
  • Balatoni halászlé Matula bácsi módra

    A kondér aljára pakoljuk a halakat (egy egész keszeg, pontyfej, pontyfarok). Hozzáadjuk az összes zöldséget: 1 egész paprikát, 1 paradicsomot és 4-5 fej...

    tovább

Thai kókuszleves

  • Thai_kokuszleves

A csirkemelleket kisebb csíkokra vágjuk, és a szezámolajon megpirítjuk. Fokozatosan hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a kókuszcukrot és karamellizáljuk. Ezt követően felöntjük az alaplével és a kókusztejjel. Amikor a sárgarépa félig megpuhult, hozzáadjuk a bambuszrügyet, a szójaszószt, és a chili szószt. Legvégül beletesszük a rizsmetéltet, és 1 percig főzzük, hogy a tészta megpuhuljon. A levest pirított fekete szezámmaggal, citromlével és friss korianderrel tálaljuk.

Szóljon hozzá