Hozzávalók

3-4 fő
10 szem koktélparadicsom
1ág kaukkfű
 
 bors
1 evőkanál cukor
2adag száraztészta
2 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
 olívaolaj
 bazsalikom levél
 permezán sajt
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább
  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább

Tészta koktélparadicsommal

  • Teszta_koktelparadicsommal

A paradicsomokat félbe vágjuk és egy edénybe helyezzük.
Megszórjuk sóval, cukorral és kakukkfű levéllel, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
Előmelegített sütőben 190 fokon 15 percig sütjük.
Egy nagyobb serpenyőben kis lángon felmelegítünk egy kevéske olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát. Figyeljünk, nehogy odaégjen.
Hozzáadjuk a megsütött paradicsomokat, majd összepirítjuk és meglocsoljuk borral. Ízesítjük.
Közben egy nagy fazékban sós vízben 2-3 perc alatt al dente-re főzzük a tésztát. Leszűrjük, majd a főzővízből egy keveset a szószhoz adunk. Ismét megkeverjük.
Végül a tésztát a szószba tesszük, és összekeverjük bazsalikom levelekkel. Frissen reszelt parmezánnal azonnal tálaljuk.

Szóljon hozzá