Hozzávalók

3-4 fő
½maradék sült csirke
10 dkg bacon
1 dl fehérbor ecet
1paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál barna cukor
2 ek Worchestershire szósz
1teáskanál Sriracha szósz
4hamburger buci
 vegyes bébisaláta
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Bundás hús - Balástya

    A húst egy pici sóval megszórjuk, és lisztben megforgatjuk. Csak kevés sót használjunk, mert már sós levesben főtt a hús.A tojást a tejföllel felverjük,...

    tovább
  • Baconos csirkecomb fokhagymamártással

    A megtisztított combokat befűszerezzük, becsavarjuk a szalonnával, és sütőben megsütjük.Közben a fokhagymát sóval, borssal, zsályával megfőzzük és áttörjük. A...

    tovább
  • Angol - Szalonnás pulyka

    A gravy-hoz:2-3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, Zeller, Olívaolaj, 4 dl csirkealaplé, 0,5 – 1 dl vörösbor, 2...

    tovább

Tépett csirkés szendvics

  • Tepett_csirkes_szendvics

A sült vagy főtt csirkehúst lefejtjük a csontokról és egy keverőtálba tesszük. A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olívalolajon üvegesre pároljuk, közben egy másik serpenyőben kisütjük a bacon szeleteket, amjd kiszedjük a serpenyőből. Mikor a hagyma kicsit megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét és lepirítjuk. A hagymás paradicsompürés lábasba öntjük a fehérborecetet, a konzervparadicsomot, pici sót, barnacukrot, Worchestershire szószt és a chiliszószt is. Alaposan összeforraljuk, hogy egy intenzív ízű mártást kapjunk. Botmixerrel simára pürésítjük. A kisütött bacont a serpenyőből kivesszük, helyére pedig a tépett csirkehús kerül, majd a felaprított bacon mehet vissza a húshoz a serpenyőbe.  A mártás 2/3-át összeforgatjuk a baconös csikével és lepirítjuk. Összeállítjuk a szendvicset: a félbevágott zsemlék belsejéből kikaparunk egy keveset, beletöltjük a fűszeres csirkét és jó sok vegyes salátalevelet teszünk rá, majd még egy kevés barbecue szószt csorgatunk a tetejére.

Szóljon hozzá