Hozzávalók

6-8 fő
1 kg liszt,
2kanál zsír,
1teáskanál szódabikarbóna,
1 csomag sütőpor,
 só,
 víz,
2 marék tepertő.
 
  • 30-60 perc
  • Könnyű
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább
  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább

Tepertős bokoli

  • Tepertos_bokoli

A lisztet beleöntöm egy tálba, hozzáadom a sót, a szódabikarbónát, a sütőport. Annyi vizet adok hozzá, hogy közepes állagú tésztát kapjak. Jól kigyúrom. Megfogom a tésztát, kifordítom, megkenem egy kanál zsírral, rászórom az apróra vágott tepertőt, újra összegyúrom. Ezt a műveletet újra megismétlem. Jól összegyúrom, kizsírozott, lisztezett tepsire teszem és kézzel a tepsi formájára alakítom, hogy teljesen kitöltse. Késsel négyzeteket vágok a nyers tésztába, mert így könnyebb lesz a megsült tésztát darabokra törni. 180 fokos előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. Konyharuhába burkolva teszem az asztalra, hogy puha maradjon.

Szóljon hozzá