Hozzávalók

3-4 fő
1 kg bio teljes kiőrlésű rozsliszt
300gr bio rozskovász
 kb. 700 gr víz
30gr tengeri só
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Olcsó
  • Magas

Hasonló receptek

  • Camembert sajtos melegszendvics

    A sajtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és az egyik kenyérszeletre rakjuk. A sajtot vékonyan megkenünk füge chutney-val és pár csepp balzsamecetet...

    tovább
  • Sajtos turbó toast

    Első lépésben készítünk egy besamelt, na de nem a klasszikus módon, ugyanis tej helyett sört használunk.Egy lábosban vajat olvasztok, majd hozzákeverem a már...

    tovább

Teljes kiőrlésű rozskenyér

  • Teljes_kiorlesu_rozskenyer

A kovászhoz egységnyi liszt és víz szobahőmérsékleten, amihez mindennap hozzáteszünk ugyanannyi lisztet és vizet. Egy hét-tíz nap múlva lesz felhasználható állapotban.

Az alapanyagokat alaposan összekeverjük. Egy ragacsos masszát kapunk, amiből vastagon belisztezett kézzel nagyobb darabokat szakítunk, formázzuk, majd gazdagon lisztbe forgatjuk. Addig kelesztjük, amíg kb. 5-8 miliméteres repedések nem keletkeznek a tetején. 230 fokon kb. 20 percet sütjük, majd 180 fokra visszavesszük a sütőt, és készre sütjük a kenyereket.

Szóljon hozzá