Hozzávalók

4 fő
1 kg mélyhűtött zöldborsó
2 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
1 ek. liszt
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
 
 
  • 15-30 perc
  • Könnyű
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Lencsefőzelék

    Áztassa be éjszakára a lencsét hideg vízbe.Tegye fel főni a lencsét tiszta vízbe, hogy éppen ellepje, tegye bele a babér levelet, ízesítse sóval.Vágja apró...

    tovább
  • Póréfőzelék

    A póré fehér részét felvágjuk, olajon megpároljuk, majd felöntjük vízzel és beletesszük a burgonyát. Mikor egyet forrt, hozzáadjuk a tejfölös habarást. ...

    tovább
  • Krumplifőzelék

    rántáshoz: 2 kis doboz tejföl, 4 ek olaj, 3 ek liszt, pirospaprikaA krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk. Egy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk...

    tovább

Tejszínes zöldborsófőzelék

  • Tejszines_zoldborsofozelek

A zöldborsót saját levével együtt megpároljuk a vajon. Ízlés szerint sózzuk, és beletesszük a zúzott fokhagymát. A tűzről levéve lassan beleöntjük a tejszínt, majd állandó kevergetés mellett megszórjuk liszttel.
A tűzre visszatéve kevés ideig forraljuk, majd belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.

Szóljon hozzá