Hozzávalók

3-4 fő
40 dkg friss eper
15 dkg vaníliás cukor
5 dl zsíros tej ( 35% )
5cl vodka
1citrom leve
 Friss menta levél
3 dl tejszín
2tojás fehérje
10 dkg vanília ízesítésű porcukor
  • 2 óra felett
  • Közepes
  • Közepes
  • Magas

Hasonló receptek

  • Angol - Puding

    A tojásokat olvasztott vajjal kikeverjük, majd szépen folyamatosan a többi  hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Belereszeljük a sárgarépát és az almát és...

    tovább
  • Aranka mákos sütije

    A töltelékhez: 30 dkg darált mák, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tej, 1 db citrom, 2 evőkanál méz, 10 dkg mazsola, 1 dl rum, kevés fahéj, 2 db tojás, 10 dkg...

    tovább
  • Ananászos gyümölcs torta

    A félbevágott piskótalapokat ananászlével összekevert narancslikőrrel összekeverünk és eláztatjuk. A tejszínből habot készítünk, amit aztán összekeverünk az...

    tovább

Tejszínes eperhab

  • Tejszines_eperhab

A megtisztított epret összedolgozzuk a vaníliás cukorral, és min. 1 órát pihentetjük. Összeturmixoljuk a vodkával és a citromlével. 
Másfél órára berakjuk a fagyasztóba, hogy kissé megkeményedjen.  Ahhoz, hogy a végén megfelelő állagú legyen, fél óránként megkeverjük az epret.   A fagyasztóból kivett epret belerakjuk egy mély tálba, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és hosszú nyelű kanállal folyamatosan kavarjuk.
Egy másik tálban felverjük mixerrel a tejszínhabot, a két tojásfehérjét és a porcukrot.   A hűtőbe tesszük kb. 1 órára.  Egy pohárba beleszedjük az eperhabot, majd a tetejére tejszínhab kinyomó zsák segítségével a tejszínhabot.  Friss eperrel és egy mentalevéllel díszítjük.

Szóljon hozzá