Hozzávalók

4 személyre
0,5 dl olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
40 dkg paradicsomkonzerv
 só, bors
 babérlevél
2 szelet kenyér
1 dl tej
3 fej salotta hagyma
1 csomag petrezselyem
30 dkg csirkemáj
0,5 dl tejszín
4tojás
2 evőkanál kapribogyó
 
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Olcsó
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Sváby András halászléje

    Egy 2-3 kilós pontyot lefilézünk, a fejet, a farkat, egy kiló apróhallal és 1 kg, karikára vágott hagymával együtt a legnagyobb lángon elkezdjük főzni. Közben...

    tovább
  • Fokhagymás marhafarok, rebarbara szósszal

    4 szál rebarbarát fél kk fahéjjal, 6 szegfűszeggel, fél rúd vanília kikapart magjával, és ízlés szerint cukorral feltesszük főni. Ha megpuhult, belekeverünk 2...

    tovább
  • Salátaleves

    Csíkokra vágjuk a szalonnát, ízlés szerinti ideig pirítjuk, aztán lehűtjük vízzel, amibe a darabokra tépett salátát dobjuk. Ízesítjük sóval, borssal és tört...

    tovább

Szárnyasmáj pástétom paradicsommártással

  • szarnyasmaj_pastetom_paradicsommartassal

Egy lábosban fél dl olívaolajon megfuttatunk néhány gerezd fokhagymát, a héjával együtt, mellé teszünk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát. 

Beleöntünk 40 dkg paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 3-4 babérlevelet, majd kis lángon összefőzzük. 

2 szelet kenyeret kockára vágunk, 1 dl tejen megfuttatjuk. 
Turmixgépbe teszünk néhány szem salotta hagymát, 1 csomag petrezselymet, 30 dkg csirkemájat, finomra aprítjuk. Hozzáöntünk fél dl tejszínt, a tejjel elkevert kenyeret, ezzel is pürésítjük. Belekeverjük egyesével 4 tojás sárgáját is. Sózzuk, borsozzuk. 2 tojásból vert fehérjehabbal lazítjük. Kivajazott, kilisztezett formákba kanalazzuk, majd 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Tálalás előtt pürésítjük a paradicsommártást, beleteszünk 2 evőkanál kapribogyót, majd a meleg májjal tányérba tesszük.

Szóljon hozzá