Hozzávalók

3-4 fő
80 dkg főtt, áttört, lehűtött burgonya
20 dkg liszt
2 db tojás
 
 őrölt bors
 szerecsendió
1 db sütőtök héjában megsütve
0,5 csomag snidling
1 evőkanál méz
5 dkg parmezán
1 dl tejszín
1 dl húsalaplé
 olívaolaj
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Átlagos

Hasonló receptek

  • Feljavított pizzák

    Az egyiket sajttal és olívabogyóval javítottuk fel. A pizzaszószhoz a meghámozott paradicsomot, az olajat, a bazsalikomot, a fokhagymát és az oregánót...

    tovább
  • Babos tészta

    Házilag gyúrt tészta: 20 dkg liszt, 1 tojás, só, kevés víz,Amennyiben házilag készítjük a tésztát, összegyúrjuk a hozzávalókat, majd egyenletesen vékonyra...

    tovább
  • Carbonara spagetti

    Egy nagy fazékban megfőzzük a spagettit sós vízben. Egy serpenyőben 2 kanál olivaolajban megpírítjuk a szalonnát.  Felverünk két egész tojást és két...

    tovább

Sütőtökös gnocchi

  • sutotokos_gnocchi

A főtt, áttört, lehűtött burgonyát alaposan összedolgozzuk az egész tojással, egy tojás sárgájával és a liszttel. Sózzuk, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Rudakat formázunk a tésztából, feldaraboljuk, majd sós vízben néhány perc alatt kifőzzük. A sült sütőtököt a héjából kivéve olívaolajon megpirítjuk, alaplével felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Tejszínnel dúsítjuk és ebbe a mártásba forgatjuk a kész gnocchit. Tálalhatjuk ruccolával, friss parmezánnal.

Szóljon hozzá