Hozzávalók

3-4 fő
20 dkg kínai kel
12 db koktélparadicsom
2kisebb cukkini
3 evőkanál turbolya/petrezselyem
16 db zöldbab
15 dkg sonka
15 dkg kéksajt
15 dkg liszt
7,5 dkg vaj
1teáskanál kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
5 dkg bazsalikomlevél
2 evőkanál fenyőmag
1 dl olívaolaj
4 dkg parmezán
 só, bors

Hasonló receptek

  • Mediterrán garnélarák-saláta

    A felaprított chilit és fokhagymát a citrom héjával, vajjal és olívaolajjal egy edénybe raktam. Elkezdtem összefőzni. Pár perc elteltével adtam hozzá a...

    tovább
  • Málnás-bazsalikomos frissítő

    A málnát és a bazsalikomot kevés narancslével összeturmixolom. Ezt követően sűrítem joghurttal és ízlés szerint adok hozzá cukorszirupot. Még egyszer...

    tovább
  • Avokádós tortilla

    A tejfölt és a krémsajtot elkeverjük olívával és zöldfűszerekkel, citromlével. Ezután megkenjük vele a tortilla lapokat.  Ízlésesen elosztjuk rajta a...

    tovább

Sült zöldségek sonkával, kéksajtos, sós morzsával

  • sult_zoldsegek_sonkaval_keksajtos_sos_morzsaval

A sós morzsához a lisztet és a sót összedolgozzuk a vajjal. Addig gyúrjuk, míg egynemű nem lesz. Ezt követően sütőpapírba tesszük - 1 centi vastagra nyújtva - és a 160 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Ezt követően 180 fokon sütöm, a morzsára tört tésztát.

A pestohoz a korábban lepirított fenyőmagot, a bazsalikom leveleket, az olívaolajat, a parmezánt összemixeljük, ízlés szerint sózzuk.

Ezt követően egy tűzálló edénybe tesszük a zöldségeket, a sós morzsát (egy részét), a pestot, a tetejére a kéksajtot (egy részét). Sózzuk, borsozzuk, egy kanál olívaolajat öntünk rá. Majd az egészet alufólia alatt összesütjük 180 fokos sütőben, körülbelül 30 percig. Majd levesszük az alufóliát és a sütő hőfokát 160 fokra csökkentjük. Ekkor tesszük rá a maradék morzsát és kéksajtot.

Szóljon hozzá