Hozzávalók

3-4 fő
4 db friss pisztráng
 étolaj
 
 bors
2 ek liszt
 fűszerpaprika
2 csomag ruccola
 balzsamecet
 olívaolaj
200 g goji-bogyó
4 ek akácméz
1 evőkanál dió
1 evőkanál mogyoró
1 evőkanál pirított fenyőmag
  • 30-60 perc
  • Közepes
  • Közepes
  • Alacsony

Hasonló receptek

  • Avokádós pisztrángfilé

    A halakat kifilézzük, a filéket besózzuk és 70-80 fokos sütőben 10 perc alatt bő olajban megsütjük. Tejszínhabot verünk, majonézt, egy citromcikk levét, egy...

    tovább
  • Citromos sült tintahal

    Jól megmossuk a tintahalakat, és karikákra szeleteljük.  Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk Egy lábosban felmelegítjük a napraforgó olajat, és beledobjuk...

    tovább
  • Blini vörös kaviárral

    Az élesztőt egy csipetnyi cukorral kevés tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, a tejjel, olvasztott vajjal, kevés sóval, valamint a...

    tovább

Sült pisztráng

  • sult_pisztrang

Fejenként 1 tisztított pisztrángot sütés előtt húsz perccel besózunk. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 dl étolajat, a pisztrángokat megforgatjuk paprikás lisztben, majd a forró olajban kisütjük. 
Közben a salátához összekeverünk 2 zacskó rukolát, 20 dkg goji bogyóval, 1-1 evőkanál dióval, mogyoróval és pirított fenyőmaggal. Meglocsoljuk 1-1 evőkanál olívaolajat és balzsamecetet, és 4 evőkanál akácmézet. Azonnal tálaljuk.

Szóljon hozzá